Medaljrådet

Klassisk Musik

Film

Kristofer Wåhlander - Dirigent

Kristofer Wåhlander är en av sveriges mest framgångsrika dirigenter och han har arbetat med symfoniorkestrar i hela europa. Han arbetar även som föreläsare inom ledarskap, motivation och prestation och 2010 blev han nominerad för stora talarpriset i sverige. Foto: Nicklas Rudell.

Jonas Grimås - Filmproducent

Jonas Grimås är en svensk film- och TV-regissör som bott i london sen 1988. Han är utbildad vid Dramatiska institutet i stockholm, och sedan the Royal College of Art i london. 1988 vann han en BAFTA Film Award för bästa kortfilm med Artisten. 2011 utsågs han till "årets kulturpersonlighet" av stiftelsen Stockholms kultur.

Arkitektur

Arkitektur

Jacob Nordangård

P.D. i temateknik och social förändring. Magisterexamen i Geografi, kultur och media. Musiker och författare. Ordförande i Wardenclyffe Association. Skriver och föreläser om stadsplanering, transhumanism, miljöhistoria, energi och klimatpolitik.

Inger Glimmero Nordangård

Färg- och ljuskonsult. Sekreterare för the Architecture Revolution. Kassör i the Wardenclyffe Association. Intressen: Arkitekturhistoria, estetik, Musik, Psykologi.

Arkitektur

Kulturell Matematik

Professor Emeritus Kjell-Ove Widman, matematiker och kryptolog

Kjell-Ove Widman har varit professor i tillämpad matematik vid Linköpings universitet, chef för Mittag-Leffler institutet vid kungliga vetenskapsakademien och gästprofessor vid universitet i Tyskland, Italien, Polen och USA. Han blev intresserad av kryptologi när han gjorde sin nationella tjänst och har arbetat i och utanför fältet sedan dess, konsulterat för statliga och privata organisationer och företag. Han har också översatt böcker inom matematik och närliggande områden.

Teater

Regina di Rinaldi

Regina har varit ansvarig för TV- och filmproduktioner i många år. Hon har arbetat med både svenska TV-kanaler och internationella TV- och filmbolag