Prisutdelning 2018

Inte längre möjligt för detta evenemang.

Medaljörer 2018

H.I.H. Prins Ermias Sahle Selassie

Kulturpris för ett fantastiskt ledarskap i att fullfölja ett uppdrag som ägnas åt att främja en kulturell roll. Hans kejserliga höghet Prins Ermias Sahle Selassies stiftelse är ansvarig för att samla in pengar till universitetsstipendier för etiopiska studenter.

Gergely Bogányi

För stora kulturgärningar och stora landvinningar inom pianospelskonsten. Med en stor och varierad konsertrepertoar, inklusive alla stora kompositörer och en ständigt fascinerad publik över hela världen, med en egen stil som gör ett lyft till nya nivåer av pianospel.

Carola Häggkvist

Musikpris för hennes unika utbud inom sång och musik. Carola Häggkvist behärskar, på ett briljant sätt, många olika musikaliska inriktningar och för detta hedrar Stockholm Culture Awards henne med en medalj.

Rosemary Forbes-Butler

För hennes vokala mångsidighet, från crownjazz, pop, kabarén, till barock, renässans, belcanto, verismo och hennes inspelningar av ljudspår för filmer. Miss Rosemary Forbes-Butler är en eftertraktad sopran med en anmärkningsvärd och oförglömlig röst och för detta hedrar Stockholm Culture Awards henne med en medalj.

Image Gallery