Om Stockholm Culture Awards (SCA)

Stockholm Culture Awards har som syfte att lyfta fram och berömma kulturpersonligheter i världsklass, som är kunniga och utmärkta inom sitt område och arbetar hårt för att stärka den klassiska konstens status i och för Stockholm och göra dem mer tillgängliga för alla. Både svenska och utländska medborgare är berättigade. 

Prisutdelningen samlar medlemmar och andra som är intresserade av och för Stockholms kultur, historia och utveckling i en värld som förändras snabbt

Stockholm ska stärkas i sin roll som kultur och kunskapsstad. Både svenska och utländska medborgare är valbara. Stockholm Culture Awards förtjänstmedaljer och diplom tilldelas i kategorierna klassisk och modern musik, klassisk konst, arkitektur, film, skulptur, måleri, dans, matkonst som kultur, familjehistoria och kulturell matematik, d.v.s. matematik som har ett stort kulturellt inflytande.

 

 

Source: Pixabay

Stockholm Culture Foundation bildades 1983 av en grupp studenter (Rikard Högberg, Sverker Littorin, Hans Wernstedt och Hans von Gaffron) från Stockholm Nation i Uppsala, som blev bekanta med varandra under universitetsstudierna vid Uppsala Universitet. De flesta av dem var aktiva medlemmar i Stockholms Nation, under senare delen av 1970-talet och början av 1980-talet. Det gemensamma intresset var Stockholms kultur och historia.

Stockholms kulturförening har gjort mycket, från att rädda kulturbyggnader vid Långholmen i Stockholm, hällristningar i Herrebro utanför Norrköping, demonstrerat mot byggandet av en motorväg (som flyttats), tilldelat meritmedaljer till MTV-stjärnor på Kåtorps Gård i Roslagen, byggt monument i S: t Petersburg över den gamla svenska staden Nyen (senare döpt till Sankt Petersburg), till att dela ut förtjänstmedaljer på Kungliga Slottet i Stockholm och i Blå Hallen vid Stockholms stadshus.